TRELLER JELAJAH

TRELLER JELAJAH

Undilah PAS

Undilah PAS

Thursday, August 26, 2010

PRESIDEN PAS TURUN PERAK DALAM PROGRAM BADR AL KUBRA

Dicatat oleh MisbahulMunir 


Kedatangan Presiden PAS 28hb Ogos ini di Kg. Seleboh, Parit dalam program Sambutan Badr al Kubra akan menyemarakkan lagi semangat ahli dan penyokong PAS di Ramadhan ini bagi meningkatkan amal baktinya kepada Allah swt di samping menaikkan semangat perjuangan.

Program Badr Al Kubra anjuran PAS Perak akan berlangsung Sabtu ini, program bermula seawal pagi dengan ziarah dakwah di pasar sehari, kuliah Dhuha, Kuliah Zohor, Kuliah Asar, ziarah dakwah di Bazar Ramadhan, Taujihiat oleh Tuan Guru Presiden PAS sebelum berbuka puasa di Darul Mubarak Seleboh. Kemuncak program ceramah Badr Al Kubra di perkarangan Darul Mubarak akan diadakan sejurus selepas Solat Tarawikh.

Program Badr Al Kubra adalah acara tahunan PAS Perak bagi memperingati peristiwa besar dalam Islam iaitu Ghazwatul Badr Al Kubra. Peristiwa ini sangat penting diperingati bagi mengambil pengajaran melalui penanaman roh jihad kepada para petugas Islam. Program ini juga dapat merapatkan hubungan antara pimpinan, ahli dan rakyat.

Ahli PAS di semua peringkat diharap tidak melepaskan peluang ini bagi menghadiri dan mengikuti program-program yang telah diatur sejak awal pagi hinggalah kemuncaknya di sebelah malam.

No comments:

Post a Comment